Giancarlo Germani îndeamnă presa să evite stigmatizarea imigranţilor români

Giancarlo Germani, liderul Partidului Românilor din Italia, a îndemnat presa din Peninsulă să evite stigmatizarea imigranţilor români, condamnând atacurile care au vizat magazine ale unor români după un viol comis la Roma, relatează agenţia APcom.

24 afișări
Imaginea articolului Giancarlo Germani îndeamnă presa să evite stigmatizarea imigranţilor români

Giancarlo Germani îndeamnă presa să evite stigmatizarea imigranţilor români

"Violul este o infracţiune oribilă şi trebuie condamnat fără a se ţine cont de naţionalitate; nu putem informa publicul descriindu-l pe violatorul italian ca fiind «un băiat bun care a greşit» şi violatorul străin ca fiind «un barbar care ne invadează»", atrage atenţia Giancarlo Germani, liderul Partidului Identitatea Românească.

"Presa italiană trebuie să înceteze să mai otrăvească opinia publică furnizând informaţii distorsionate şi alimentând intoleranţa etnică. În acest fel nu face decât să mineze principiile societăţii multietnice la care Italia a aderat în mod ireversibil", menţionează Partidul Identitatea Românească.

"În Italia sunt 1,1 milioane de români, iar dintre aceştia 2.228 sunt condamnaţi, adică 0,27 la sută. Foarte puţini, comparativ cu alarmismul cu care presa italiană scoate în evidenţă fenomenul infracţiunilor comise de români", continuă Germani, condamnând atacul cu dispozitiv exploziv care a vizat joi dimineaţă magazinul unui român din Guidonia, după un viol atribuit unui grup de români.

"Atentatul de la Villalba (Guidonia) este un semnal grav şi nu trebuie subestimat pentru că şi în acest caz sunt pedepsite persoane nevinovate, doar pentru că au o anumită naţionalitate", încheie liderul Partidului Identitatea Românească.

Citeşte şi:

MAE, preocupat de tentativa de incendiere a unor magazine româneşti în Italia

Frattini: Infractorii români trebuie să ispăşească pedepsele în România

Mai mulţi români, arestaţi în Italia în cazul unui viol

Unul dintre românii arestaţi după comiterea unui viol la Roma a recunoscut fapta

O prostituată a fost violată de trei români în nordul Italiei

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici