Gorghiu a semnat o declaraţie comună cu omologul italian, Carlo Nordio

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că a semnat marţi o declaraţie comună privind dezvoltarea parteneriatului în domeniul justiţiei cu omologul italian, Carlo Nordio. „Ne asigurăm că nimeni nu scapă de justiţie”, afirmă ea.

252 afișări
Imaginea articolului Gorghiu a semnat o declaraţie comună cu omologul italian, Carlo Nordio

Gorghiu a semnat o declaraţie comună cu omologul italian, Carlo Nordio

„Declaraţie comună privind dezvoltarea parteneriatului în domeniul justiţiei semnată azi. România şi Italia sunt parteneri strategici şi în justiţie. Acesta e mesajul transmis de mine şi ministrul justiţiei din Italia, Carlo Nordio. Azi (marţi - n.r.), la Roma, ne asumăm angajamentul de a lucra împreună pentru o cooperare judiciară mai strânsă în materie penală. În 2023, statul român a adus din Italia 120 de fugari. În 2024, până în prezent, au fost predaţi în ţară deja 24. Ministrul Carlo Nordio ne-a asigurat: <este inacceptabil ca persoanele condamnate corect într-o ţară membră UE şi deţinute în Italia să nu fie predate. Ori magistratura italiană găseşte o soluţie, ori depunem toate eforturile posibile pentru schimbarea legislaţiei>. Suntem de acord, situaţia trebuie schimbată”, anunţă pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea afirmă că, prin această Declaraţie semnată marţi, „ne asigurăm că nimeni nu scapă de justiţie”.

„Vom înfiinţa un grup de lucru dedicat îmbunătăţirii cooperării judiciare în materie penală, în special pentru punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare şi recunoaşterea hotărârilor judecătoreşti. Vom elabora împreună un ghid de bune practici în materia aplicării mandatului european de arestare”, adaugă Gorghiu.

Ministrul român al Justiţiei a fost însoţit de preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, Alina Corina Corbu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florin Florenţa, Procurorul-şef al Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Marius Voineag şi magistratul de legătură al României în Republica Italiană, Laura Ceh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici