FOTO   Graţiere după moarte. 7 bărbaţi de culoare sunt graţiaţi la 70 de ani după ce au fost executaţi pe scaunul electric pentru violarea unei femei albe

  • Graţiere după moarte. Guvernatorul Virginiei a graţiat postum 7 bărbaţi de culoare, acuzaţi că ar fi violat o femeie albă.
  • Cei 7 oameni au fost executaţi în anul 1951, fără drept la un avocat şi cu jurii formate doar din persoane cu pielea albă.
  • Culoarea pielii lor a fost un element „care a jucat un rol care nu poate fi negat în identificarea lor, în anchetă şi în condamnarea acestora la pedeapsa capitală”, cei 7 fiind judecaţi de către persoane cu pielea albă, se arată în decretul de graţiere.
3814 afișări
Imaginea articolului Graţiere după moarte. 7 bărbaţi de culoare sunt graţiaţi la 70 de ani după ce au fost executaţi pe scaunul electric pentru violarea unei femei albe

FOTO The day.com

„Aceşti bărbaţi au fost executaţi pentru că erau de culoare. Iar asta nu este corect. Astăzi, suntem aici, pentru a recunoaşte că a fost greşit ce li s-a întâmplat celor şapte”, spune guvernatorul Virginiei, conform New York Times.
 
Concret, guvernatorul democrat, Ralph Northam, s-a întâlnit cu urmaşi ai celor 7 bărbaţi - numiţi în comunitate „Cei şapte de la Martinsville” (Martinsville Seven) şi le-a prezentat decretul de graţiere. 
 
„Chiar dacă nu putem schimba trecutul, sper ca această măsură să aducă puţină pace”, a declarat Northam, care se declară susţinător al reformării sistemului penal şi care, de la începutul mandatului său, în 2018, a acordat un număr-record de graţieri (604). 
 

Culoarea pielii - motivul principal pentru rasism

 
În 1949, o femeie în vârstă de 32 de ani a depus plângere pentru viol, declarând că a fost agresată sexual de către un grup de bărbaţi de culoare. Aşa că poliţiştii au căutat vinovaţii, dar nu prea mult. Au găsit şapte bărbaţi, i-au arestat şi obligat să semneze mărturisiri scrise deşi câţiva dintre ei nu ştiau să scrie şi să citească.
 
În plus, aceştia au fost interogaţi în absenţa unui avocat şi condamnaţi la moarte. 
 
Deşi decizia a revoltat comunitatea, care a organiza proteste până şi la Casa Albă, cei şapte au fost executaţi pe scaunul electric în februarie 1951. 
 
Rudele celor şapte s-au luptat zeci de ani pentru dreptate în această speţă.
 
45 de bărbaţi de culoare au fost executaţi între 1908 şi 1951, în Virginia.  Însă abia în anul 1977, Curtea Supremă stipula că pedeapsa cu moartea în speţele de viol este contrară Constituţiei americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici