Grecia presează Germania să îi plătească presupusele datorii de 279 miliarde euro. Clipul difuzat în mijloacele de transport în comun - VIDEO

Grecia presează Germania să îi plătească presupusele datorii în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial cu un clip care este difuzat în Atena în mijloacele de transport în comun.

1226 afișări
Imaginea articolului Grecia presează Germania să îi plătească presupusele datorii de 279 miliarde euro. Clipul difuzat în mijloacele de transport în comun - VIDEO

Grecia presează Germania să îi plătească presupusele datorii de 279 miliarde euro. Clipul difuzat în mijloacele de transport în comun (Imagine: captura video)

Clipul, care are 50 de minute, înfăţişează aspecte oribile ale ultimei conflagraţii mondiale, printre care: moartea din pricina înfometării a grecilor, Holocaustul la care au fost supuşi evreii eleni şi trimiterea copiilor în lagăre de concentrare şi distrugerea satelor.

"Scopul acestei campanii este salvarea memoriei istorice a poporului grec", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului elen al Apărării, Kyriakos Zilakos, citat de money.cnn.com.

Grecii pretind că Germania le datorează 279 de miliarde de euro în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce nemţii susţin că problema plăţii compensaţiilor a fost deja soluţionată.

În anul 1960, Germania a plătit Greciei 115 milioane de mărci compensaţii în urma războiului.

Guvernul grec consideră că datoria nu a fost stinsă de acea sumă. "Problema datoriei germane este, mai întâi de toate, o chestiune etică şi întreaga campanie ajută la închiderea rănilor trecutului", a mai precizat Zilakos.

Problema datoriei germane către Grecia a mai fost ridicată de câteva ori, cel mai recent în anii 2010 şi 2012, atunci când grecii au negociat termenii plăţii celor 240 de miliarde de euro pe care statul elen le datorează creditorilor.

Zilakos susţine că respectivul clip nu este un atac la adresa Germaniei. "Clipul nu este deloc îndreptat către poporul german", a menţionat acesta.

Campania va dura o lună, timp în care clipul va fi difuzat în transportul în comun din Atena şi în alte locaţii ale capitalei Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici