Greenpeace blochează un petrolier rus la Rotterdam, acţiune soldată cu arestarea a 30 de activişti

Aproximativ 30 de activişti Greenpeace, între care căpitanul Rainbow Warrior, au fost reţinuţi, joi, în portul Rotterdam în timp ce împiedicau un petrolier rus să livreze petrol în Arctica, a anunţat poliţia olandeză.

85 afișări
Imaginea articolului Greenpeace blochează un petrolier rus la Rotterdam, acţiune soldată cu arestarea a 30 de activişti

Greenpeace blochează un petrolier rus la Rotterdam, acţiune soldată cu arestarea a 30 de activişti

"Căpitanul a fost reţinut, iar nava dusă în altă parte", a declarat pentru AFP Roland Eckers, un purtător de cuvânt al poliţiei olandeze, potrivit căruia petrolierul a putut să amareze în siguranţă.

Căpitanul este singurul de la bordul Rainbow Warrior care a fost reţinut. Ceilalţi activişti reţinuţi se aflau în ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi s-au poziţionat între chei şi petrolierul rusesc Mihail Ulianov pentru a-l împiedica să amareze, potrivit sursei citate.

Greenpeace vrea ca în acest fel să protesteze faţă de exploatarea hidrocarburilor din Arctica, zonă cu ecostisteme fragile. Activiştii au desfăşurat bannere pe care se putea citi "Fără petrol în Arctica" pe coca petrolierului.

Căpitanul vasului Rainbow Warrior nu este altul decât Peter Wilcox, unul dintre cei 30 de activişti Greenpeace arestaţi de autorităţile ruse în septembrie, în timp ce desfăşurau o acţiune împotriva unei platforme petroliere a Gazprom.

Mihail Ulianov transportă prima încărcătură cu petrol extras din Oceanul Arctic.

Această încărcătură a fost cumpărată de compania franceză Total şi provine de pe platforma împotriva căreia Greenpeace şi-a desfăşurat acţiunea în septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici