Greta Thunberg se alătură activiştilor germani. Proteste violente după ce un sat a fost evacuat pentru a fi extinsă o mină de cărbune

Aproximativ 6.000 de protestatari, printre care se numără şi activista pentru protecţia climei Greta Thunberg, au mărşăluit prin noroi şi ploaie până în satul german Luetzerath sâmbătă, potrivit estimărilor poliţiei, pentru a demonstra împotriva extinderii unei mine de lignit.

817 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg se alătură activiştilor germani. Proteste violente după ce un sat a fost evacuat pentru a fi extinsă o mină de cărbune

Sursa foto: Twitter/Greta Thunberg

Evacuarea satului din landul Renania de Nord-Westfalia a fost convenită între RWE şi guvern, în cadrul unui acord care a permis gigantului energetic să demoleze casele din Lutzerath.

"Aceasta este o trădare a generaţiilor prezente şi viitoare... Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din lume şi trebuie să fie trasă la răspundere", a declarat Thunberg pe un podium, după ce a mărşăluit cu o pancartă de carton pe care scria în germană "Luetzi rămâne", folosind un nume prescurtat al satului, relatează agenţia Reuters.

Pe măsură ce protestatarii se apropiau de sat, au fost confruntaţi de poliţişti, iar unii au folosit bastoane pentru a-i împinge înapoi pe protestatari.

Poliţia regională a declarat pe Twitter că a folosit forţa pentru a împiedica oamenii să treacă de bariere şi să se apropie de zona periculoasă de la marginea zonei de excavare.

Preşedintele landului Renania de Nord-Westfalia a declarat sâmbătă că politica energetică nu este "întotdeauna frumoasă", dar că este nevoie de cărbune mai mult ca niciodată, având în vedere criza energetică cu care se confruntă cea mai mare economie a Europei.

Dar activiştii au spus că Germania nu ar trebui să mai extragă lignit şi să se concentreze în schimb pe dezvoltarea energiei regenerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici