Greve la rafinăriile din Franţa. Guvernul nu intenţionează să raţionalizeze benzina

Guvernul francez nu va raţionaliza benzina pentru şoferi şi nici nu va restricţiona utilizarea benzinăriilor ca răspuns la problemele de aprovizionare legate de grevele din rafinării, a declarat sâmbătă ministrul mediului, Christophe Bechu.

886 afișări
Imaginea articolului Greve la rafinăriile din Franţa. Guvernul nu intenţionează să raţionalizeze benzina

"Nu am ajuns încă în acest punct", a declarat Bechu la radio franceinfo, întrebat dacă guvernul va impune măsuri la nivel naţional. "Facem apel la calmul şi la simţul responsabilităţii oamenilor", a spus ministrul, adăugând că el crede că situaţia se va calma în următoarele zile.

În condiţiile în care grevele de la instalaţiile TotalEnergies se îndreaptă spre a 11-a zi, aproximativ una din cinci benzinării franceze nu este aprovizionată ca de obicei, iar rezervele strategice de petrol vor fi probabil folosite în acest weekend.

O grevă a membrilor sindicatului CGT de la TotalEnergies, în principal din cauza salariilor, a întrerupt operaţiunile la două rafinării şi două facilităţi de depozitare, iar două rafinării Exxon Mobil se confruntă cu probleme similare din 20 septembrie.

"Nimic nu a avansat, grevele au continuat în această dimineaţă", a declarat pentru Reuters un reprezentant CGT de la TotalEnergies.

El a precizat că sindicatul va face un nou apel sâmbătă către directorul executiv al TotalEnergies, Patrick Pouyanne, pentru a deschide negocierile înainte de discuţiile salariale oficiale din noiembrie şi că sindicatul nu a renunţat la niciuna dintre revendicările sale.

De asemenea, un reprezentant CGT de la Exxon Mobil a declarat că grevele de la două dintre cele două rafinării franceze ale companiei americane continuau sâmbătă dimineaţa şi probabil că vor dura până la sfârşitul săptămânii, noi discuţii cu conducerea fiind planificate pentru luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici