Grija pentru mediu şi cetăţean, dusă la un alt nivel. Un oraş din Spania are coşuri de gunoi cu senzori

  • Coşurile de gunoi de la Madrid „simt” atunci când sunt pline.
  • Primăria Madridului a decis să doteze cu tehnologie pubelele obişnuite de pe stradă.
  • Autorităţile vor să reducă astfel emisiile de gaze prin eficientizarea serviciului de curăţenie.
1899 afișări
Imaginea articolului Grija pentru mediu şi cetăţean, dusă la un alt nivel. Un oraş din Spania are coşuri de gunoi cu senzori

Madridul are coşuri de gunoi cu senzori

Dispozitivul are un sistem de alertă care se activează atunci când coşul de gunoi a ajuns la 80% din capacite sau dacă temperatura depăşeşte 70 de grade.
 
Deocamdată au fost testate 325 de coşuri cu senzori, care transmit semnale atunci când recipientul este plin sau dacă lipsesc pungi pentru excrementele câinilor.
 
  • „Se transmit două alerte. Una este legată de capacitate, care atunci când se umple până la 80% anunţă personalulca să meargă şi să golească. Şi mai este o alertă atunci când se termină pungile pentru excrementele câinilor”, explică Borja Carabante, consilier local pentru Protecţia Mediului şi Circulaţie.
 
Senzorii sunt instalaţi în coşuri de gunoi de 50 de litri şi un laser permite calcularea volumului ocupat de reziduuri.
 
Capitala Spaniei foloseşte, din iulie, şi 1.300 de coşuri de gunoi, dotate cu plăci de energie solară. Acestea comprimă deşeurile şi sunt conectate cu sistemul informatic al companiei de salubritate.
 
Această tehnologie va fi instalată în 12.000 de coşuri de gunoi din Madrid. Oraşul are 66.334 de coşuri de gunoi.
 
În plus, Primăria mizează pe autovehicule electrice care nu poluează şi fac mai puţin zgomot.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici