Gripa de tip A/H1N1 a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane

Gripa de tip A/H1N1, aflată în declin, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în întreaga lume, de la apariţia sa în Mexic în perioada martie-aprilie 2009, potrivit celui mai recent bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

25 afișări
Imaginea articolului Gripa de tip A/H1N1 a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane

Gripa de tip A/H1N1 a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul virus a provocat cel puţin 588 de noi decese în decurs de o săptămână.

"Activitatea gripală pandemică a atins apogeul în emisfera nordică, între sfârşitul lunii octombrie şi sfârşitul lunii noiembrie, şi a continuat să intre în declin de atunci", subliniază OMS, într-un bilanţ săptămânal.

De la apariţia noului virus, cele mai afectate zone sunt America de Nord şi de Sud, cu cel puţin 7.094 de morţi, şi Europa, cu cel puţin 3.099 de decese. Regiunile din Extremul Orient şi Pacificul de Vest totalizează 2.877 de morţi.

"În Africa de Nord, în Asia de Sud şi în zone limitate din Europa de Est, transmiterea virusului continuă să fie cea mai intensă", potrivit experţilor OMS.

Boala "pare să fi atins apogeul în multe zone" din Africa de Nord, cu excepţia Libiei, care a înregistrat o tendinţă crescătoare la începutul lunii ianuarie, subliniază experţii.

"Egiptul oferă în prezent informaţii asupra unei tendinţe în declin (...), care sugerează că vârful de activitate a virusului a fost atins la începutul lunii ianuarie", apreciază OMS.

În Asia de Sud, "transmiterea activă a virusului pandemic persistă în regiuni din nord şi vest", potrivit observaţiilor organizaţiei. "În India, activitatea gripală a rămas în mare parte limitată la statele din nord şi vest", cu vârfuri atinse la mijlocul lunii decembrie şi, respectiv, la începutul lunii ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici