Gruparea Houthi revendică atacuri asupra mai multor nave

Houthi a lansat atacuri asupra a şase nave în trei mări diferite, a declarat miercuri gruparea susţinută de Iran, inclusiv asupra navei Laax, sub pavilionul Insulelor Marshall, care a fost avariată după ce a raportat un atac cu rachete în largul coastelor yemenite, scrie Reuters.

Urmărește
560 afișări
Imaginea articolului Gruparea Houthi revendică atacuri asupra mai multor nave

Gruparea Houthi revendică atacuri asupra mai multor nave

Surse de securitate şi de transport maritim au confirmat că Houthi a lovit Laax. Într-un discurs televizat, gruparea a mai spus că a vizat Morea şi Sealady în Marea Roşie, Alba şi Maersk Hartford în Marea Arabiei şi Minerva Antonia în Marea Mediterană.

Nava Maersk Hartford, sub pavilion american, nu a fost subiectul unui atac cu drone sau rachete, a declarat Ed Hanley, directorul operaţional al Maersk Line, cu sediul în SUA, care deţine nava.

„Nu pot vorbi despre celelalte cinci nave, dar Hartford este în regulă”, a declarat Hanley.

Reuters nu a reuşit să ia legătura cu proprietarii înregistraţi ai celorlalte nave pentru comentarii.

Houthis, care îşi descriu atacurile ca fiind acte de solidaritate cu palestinienii în războiul Israelului din Gaza, au lansat din noiembrie atacuri repetate cu drone şi rachete în regiunea Mării Roşii. De atunci, ei au extins atacurile şi la alte căi navigabile aglomerate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici