Grupul G7 avertizează Rusia asupra utilizării armelor nucleare / Blinken: Ar fi "catastrofal"

Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) a avertizat vineri Rusia că utilizarea armelor nucleare în Ucraina ar avea "consecinţe severe", iar secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că un astfel de atac ar fi "catastrofal" pentru preşedintele Vladimir Putin.

296 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 avertizează Rusia asupra utilizării armelor nucleare / Blinken: Ar fi "catastrofal"

Sursa foto: Profimedia

"Utilizarea armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia ar atrage consecinţe severe. Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei este inacceptabilă", afirmă miniştrii de Externe din statele membre G7, la finalul reuniunii desfăşurate în oraşul german Münster.

Reprezentanţii statelor din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite - au respins acuzaţiile Rusiei privind intenţia Ucrainei de a utiliza o bombă radiologică, notând că inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) nu au depistat activităţi suspecte, ceea ce, în opinia miniştrilor de Externe occidentali, "confirmă că acuzaţiile sunt lipsite de fundament".

"Împreună cu Grupul G7, ţările din întreaga lume îi transmit clar preşedintelui Putin că orice utilizare a unei arme nucleare ar fi catastrofală pentru el şi pentru Rusia", a afirmat secretarul de Stat american, Antony Blinken, citat de postul de televiziune CNN.dsa dsa d a d a

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici