Guvernul din Italia a luat măsuri pentru reglementarea situaţiei menajerelor şi bonelor

Guvernul italian a adoptat măsuri pentru reglementarea activităţilor menajerelor şi bonelor, fiecare localitate fiind obligată să alcătuiască liste cu persoanele care pot presta astfel de servicii, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

35 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Italia a luat măsuri pentru reglementarea situaţiei menajerelor şi bonelor

Ministrul Egalităţii de Şanse, Mara Carfagna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noile măsuri au fost prezentate de ministrul Egalităţii de Şanse, Mara Carfagna, şi de ministrul Muncii, Maurizio Sacconi, în cursul unei conferinţe de presă.

Potrivit proiectului, menajerele şi bonele trebuie să se înregistreze la autorităţile locale, iar fiecare localitate va trebui să deţină liste cu persoanele care pot presta astfel de servicii, garantând seriozitatea şi competenţa activităţilor de tip casnic. Astfel, cetăţenii care vor avea nevoie de serviciile unei menajere sau bone se vor adresa structurilor locale.

"Femeile nu vor mai fi nevoite să aleagă între profesie şi familie. În plus, se vor crea locuri de muncă pentru femei", explică Mara Carfagna, ministrul italian al Egalităţii de Şanse.

Guvernul italian a alocat 40 de milioane de euro pentru implementarea noului sistem.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici