- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul german înfiinţează o instituţie de supraveghere a preţurilor carburanţilor
Guvernul german a aprobat miercuri înfiinţarea unei instituţii de supraveghere a preţurilor carburanţilor, în încercarea de a pune capăt tendinţei ascendente a acestora.
Guvernul german înfiinţează o instituţie de supraveghere a preţurilor carburanţilor (Imagine: Shutterstock)
Operatorii a celor aproximativ 14.700 de benzinării din Germania vor fi obligaţi să informeze în detaliu când şi în ce măsură vor creşte sau vor reduce preţurile.
De asemenea, aceştia trebuie să precizeze la ce preţ şi în ce cantitate au achiziţionat carburanţii.
"Pot înţelege pe deplin nemulţumirea automobiliştilor referitoare la felul în care are loc creşterea sau scăderea preţurilor benzinei. Nu se ştie cum sunt stabilite preţurile. Acesta este motivul pentru care dorim să creştem concurenţa şi transparenţa", a declarat ministrul german al Economiei, Philipp Rosler.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Grinch of Christmas: Decorațiunile lui Jill Biden pentru Casa Albă au fost aspru criticate
-
Luxemburgul respinge aderarea Ucrainei la NATO. Care este motivul invocat
-
Incident în Marea Baltică. O navă de război a ruşilor a tras asupra unui elicopter militar german
-
Avertismentul lansat de Mark Rutte: Rusia şi China desfăşoară campanii care să destabilizeze NATO
Legea urmează să intre în vigoare în acest an.
În ultimele săptămâni, preţurile benzinei şi motorinei au crescut puternic în Germania.
Decizia guvernului a provocat proteste din partea unora dintre operatorii de benzinării, care califică noua instituţie drept "poliţia benzinei".
"Au creat un monstru birocratic pentru care vor plăti contribuabilii. Această instituţie nu schimbă nimic în evoluţia preţurilor la pompă, care sunt determinate de cotaţia petrolului pe piaţa mondială", a declarat purtătorul de cuvânt al Federaţiei Benzinăriilor, Karin Retzlaff.
Cea mai mare federaţie a cluburilor de automobilism din Germania şi Europa, ADAC, consideră că înfiinţarea unei astfel de instituţii va permite creşterea transparenţei pieţei.
Purtătorul de cuvânt al ADAC, Andreas Holzel, a avertizat totuşi că operatorii mai mici de benzinării ar putea avea dificultăţi să explice preţurile, comparativ cu marile grupuri.
La începutul lunii aprilie, autorităţile germane de reglementare în domeniul concurenţei au anunţat lansarea unei anchete împotriva a cinci grupuri petroliere şi operatori de benzinării, BP/Aral, Esso, Jet, Shell şi Total. Companiile sunt suspectate să au făcut înţelegeri în detrimentul unor operatori independenţi de benzinării, mai mici.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO