Guvernul Germaniei plănuieşte să-i taie privilegiile fostului cancelar, Gerhard Schroeder, pentru apropierea lui faţă de Putin

Cele trei partide aflate la guvernare în Germania intenţionează să îl lipsească pe fostul cancelar Gerhard Schroeder de biroul şi personalul său, după ce acesta a menţinut şi apărat legăturile sale de lungă durată cu Rusia, în ciuda războiului din Ucraina.

597 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei plănuieşte să-i taie privilegiile fostului cancelar, Gerhard Schroeder, pentru apropierea lui faţă de Putin

Partidul Social-Democrat al lui Schroeder a declarat miercuri că legislatorii din comisia parlamentară pentru buget au fost de acord să lege unele dintre privilegiile fostului lider german de îndatoririle reale, mai degrabă decât de statutul său de fost cancelar, notează AP.

Aceştia intenţionează să prezinte joi o propunere parlamentarilor.

Schroeder a devenit din ce în ce mai izolat în ultimele luni din cauza activităţii sale pentru companiile energetice controlate de statul rus.

În vârstă de 78 de ani, este preşedintele consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat ruseşti Rosneft şi a fost implicat şi în proiectele de gazoducte Nord Stream şi Nord Stream 2.

La începutul acestui an, personalul biroului său a demisionat, iar Schroeder s-a confruntat cu un nou val de indignare din partea foştilor aliaţi politici după ce New York Times l-a citat spunând că masacrul civililor din Bucea "trebuie investigat", dar că nu crede că ordinele ar fi venit de la preşedintele rus Vladimir Putin, care este un prieten de lungă durată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici