Guvernul sârb va lua măsuri împotriva ţărilor care recunosc independenţa Kosovo

Oficiali din cadrul Guvernului sârb, condus de premierul Voislav Koştuniţa, sunt dispuşi să suspende relaţiile cu reprezentanţi ai ţărilor care recunosc independenţa Kosovo, cum ar fi Statele Unite sau ţările membre ale Uniunii Europene, scrie cotidianul Blic, în ediţia electronică de miercuri.

3 afișări
Imaginea articolului Guvernul sârb va lua măsuri împotriva ţărilor care recunosc independenţa Kosovo

Guvernul sârb va lua măsuri împotriva ţărilor care recunosc independenţa Kosovo

Aceasta este una dintre măsurile diplomatice pe care Serbia intenţionează să le adopte împotriva ţărilor care recunosc independenţa, pe care o consideră ilegală, a provinciei separatiste din sudul Serbiei, potrivit Blic.

"Este o procedură standard utilizată de alte ţări în situaţii similare. Înseamnă practic că toate ministerele şi secretariatele de stat vor fi obligate să nu aibă contacte cu reprezentanţi ai statelor care recunosc Kosovo. Totuşi, acest lucru nu se va aplica consilierilor ministeriali", a declarat o sursă guvernamentală.

Acesta va fi şi cazul persoanelor care conduc cele mai importante instituţii numite de Guvern, adaugă Blic. Potrivit sursei, Serbia va continua să fie activă în toate instituţiile internaţionale.

Deputaţii sârbi vor fi informaţi vineri cu privire la măsurile pe care Belgradul le va lua cu privire la Kosovo şi la ţările care au recunoscut provincia ca stat.

De altfel, imediat după recunoaşterea Kosovo de unele state, planul Guvernului a fost iniţiat. Ministerul de Externe a trimis note de protest şi a rechemat ambasadorii pentru consultaţii. Aceste măsuri au vizat Franţa, Marea Britanie, Costa Rica, Australia şi Albania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici