Hackeri au preluat de la distanţă controlul asupra unui vehicul de teren în SUA, în cadrul unui test - VIDEO

Hackeri au preluat online, de la distanţa de 15 kilometri, controlul asupra unui vehicul de teren, în Statele Unite, răsturnând maşina într-un şanţ, în cadrul unui test menit să demonstreze vulnerabilitatea actualelor tehnologii auto, informează cotidianul The Telegraph.

5910 afișări
Imaginea articolului Hackeri au preluat de la distanţă controlul asupra unui vehicul de teren în SUA, în cadrul unui test - VIDEO

Hackeri au preluat de la distanţă controlul asupra unui vehicul de teren în SUA, în cadrul unui test - VIDEO (Captură video)

Hackerii au preluat online controlul asupra unui vehicul marca Jeep Cherokee în timp ce stăteau comod pe o canapea, la distanţa de 15 kilometri de maşină. Au oprit motorul maşinii, au activat frâna de serviciu şi au condus maşina spre marginea şoselei pe care circula. Şoferul nu a mai putut controla vehiculul, care s-a răsturnat în şanţul de la marginea drumului.

Hackerii au explicat că au folosit un computer şi un telefon mobil pentru a accesa sistemele vehiculului de teren prin intermediul conexiunii de Internet.

Potrivit experţilor, aproximativ 470.000 de maşini fabricate de compania Fiat Chrysler riscă să fie atacate de hackeri prin modalităţi similare.

Deficienţele au fost dezvăluite de doi experţi americani, Charlie Miller, fost angajat al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA), şi Chris Valasek. În cadrul testului, efectuat pe o şosea din Saint Louis (statul Missouri), vehiculul marca Jeep Cherokee a fost condus de Andy Greenberg, analist al site-ului Wired.com.

"Maşina poate fi localizată prin coordonatele GPS, i se poate măsura viteza şi poate fi adusă total sub control", a afirmat Greenberg, explicând că sistemul vehiculului poate fi accesat prin facilitatea Uconnect, instalată de grupul Fiat Chrysler începând din anul 2013.

Recent, Biroul Federal american de Investigaţii (FBI) a admis că un hacker a preluat de la distanţă controlul asupra unui avion de pasageri, în cadrul unui test.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici