Haga va cere o exceptare temporară de la sancţiunile UE împotriva Rusiei

Oraşul Haga din Olanda a anunţat că va cere o derogare temporară de la sancţiunile UE împotriva Rusiei, în timp ce se străduieşte să găsească un nou furnizor de gaze care să înlocuiască Gazprom.

3596 afișări
Imaginea articolului Haga va cere o exceptare temporară de la sancţiunile UE împotriva Rusiei

Haga a declarat că a organizat o licitaţie la nivelul UE în lunile iunie şi iulie, dar nu a reuşit să atragă nicio ofertă din partea potenţialilor furnizori, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată consiliului municipal, consilierul Saskia Bruines a scris: „Vom solicita o derogare pentru acordul nostru actual până la 1 ianuarie 2023 pentru a garanta siguranţa aprovizionării şi pentru a facilita negocierile”.

Bruines s-a declarat încrezătoare că derogarea va fi acordată, deoarece Haga a îndeplinit condiţia de a organiza o licitaţie în timp util, fără un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, ea a adăugat că orice nou contract care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie ar fi semnificativ mai costisitor decât actualul acord al oraşului cu Gazprom.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene nu a comentat imediat declaraţia.

Haga este una dintre numeroasele municipalităţi olandeze care au un contract de energie cu Gazprom, dar este prima care a indicat că va cere o derogare de la sancţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici