Hassan Rouhani: Iranul va creşte stocurile de uraniu îmbogăţit până la ce nivel are nevoie

Iranul va creşte stocurile de uraniu îmbogăţit până la ce nivel are nevoie, începând din data de 7 iulie, depăşind limita impusă prin Acordul Nuclear semnat în anul 2015, a declarat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani, citat de Reuters.

875 afișări
Imaginea articolului Hassan Rouhani: Iranul va creşte stocurile de uraniu îmbogăţit până la ce nivel are nevoie

Hassan Rouhani: Iranul va creşte stocurile de uraniu îmbogăţit până la ce nivel are nevoie

De asemenea, dacă semnatarii Acordului Nuclear nu îşi îndeplinesc promisiunile şi îndatoririle, preşedintele iranian a transmis că va ordona reînceperea activităţii la reactorul nuclear Arak, începând din data de 7 iulie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au făcut marţi apel Iranului să respecte prevederile Acordului Nuclear, ca reacţie la anunţul privind depăşirea limitei de uraniu îmbogăţit.

Administraţia din Iran a anunţat, luni, depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Dacă ţările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici