Herson-ul se eliberează de mine. Peste 7.000 de capcane explozive au fost îndepărtate

Un total de 7.042 de obiecte explozive au fost "îndepărtate şi neutralizate" din regiunea Herson, potrivit Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina.

364 afișări
Imaginea articolului Herson-ul se eliberează de mine. Peste 7.000 de capcane explozive au fost îndepărtate

Efortul pentru a scăpa zona de mine şi alte capcane a continuat de la retragerea Rusiei din oraş luna trecută.

Cei din serviciile de urgenţă ucrainene spun că au supravegheat aproape 700 hectare de teritoriu deschis, 60 kilometri de căi ferate şi 326 de gospodării.

Autorităţile îi îndeamnă pe toţi cei care se întorc în Herson sau în zona din jurul acestuia să fie extrem de atenţi, potrivit The Guardian.

Înainte ca ruşii să se retragă, autorităţile ucrainene au avertizat că Moscova încearcă să transforme Herson-ul într-un "oraş al morţii". Soldaţii ruşi au transformat întreaga regiune într-un câmp minat, ceea ce ar putea face din Herson cea mai minată zonă din Ucraina, scria recent aceeaşi sursă.

Lucrările de deminare a regiunii ar putea dura luni, dacă nu chiar ani. Martorii şi militarii declarau pentru The Guardian că ruşii au lăsat mine şi capcane peste tot.

"Ruşii au minat tot ce au putut", a declarat Oleksandr Valeriiovych, un soldat stabilit în Posad-Pokrovske care ajută la curăţarea zonei recucerite de la ruşi. "Drumuri, terenuri, poduri, case, clădiri. Totul. Găsim tot timpul mine. Nu am mai văzut aşa ceva până acum", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici