Hezbollah acuză Arabia Saudită că este responsabilă de atentatul de la Beirut

Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat Arabia Saudită că este responsabilă de dublul atentat comis împotriva ambasadei Iranului din Beirut şi revendicat de o grupare afiliată reţelei Al-Qaida.

243 afișări
Imaginea articolului Hezbollah acuză Arabia Saudită că este responsabilă de atentatul de la Beirut

Hezbollah acuză Arabia Saudită că este responsabilă de atentatul de la Beirut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Brigăzile lui Abdallah Azzam, care au revendicat acest dublu atentat, au "un emir saudit şi sunt convins că (această grupare) are legături cu serviciile secrete din Arabia Saudită, care conduc formaţiuni precum este aceasta, în diferite părţi ale lumii", a afirmat Hassan Nasrallah pentru postul de televiziune libanez OTV.

Hezbollah şi Iranul susţin regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în timp ce Arabia Saudită oferă sprijin rebelilor.

Nasrallah a subliniat că atentatul "are legătură cu furia Arabiei Saudite împotriva Iranului".

Dublul atentat, soldat cu 23 de morţi şi 150 de răniţi, a fost comis în noiembrie, în faţa ambasadei Iranului, la Bir-Hassan, un cartier rezidenţial din sudul Beirutului cu majoritate şiită şi un bastion al Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici