Hillary Clinton a vizitat Departamentul de Stat

Hillary Clinton a vizitat, luni, sediul Departamentului de Stat, pentru prima dată după nominalizarea sa pentru funcţia de secretar de Stat în vitoarea administraţie a preşedintelui ales al SUA, Barack Obama, au declarat surse diplomatice americane.

10 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton a vizitat Departamentul de Stat

Hillary Clinton a vizitat Departamentul de Stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clinton a avut întâlniri de informare privind viitoarele sale atribuţii şi urma să cineze cu Condoleezza Rice, căreia îi va succeda în ianuarie la conducerea diplomaţiei americane. Cina urma să aibă loc la reşedinţa lui Rice, aflată în complexul Watergate, au precizat sursele citate.

"Hillary a vizitat birourile echipei de tranziţie şi a participat la câteva şedinţe", a afirmat un responsabil din Departamentul de Stat, sub protecţia anonimatului.

"Hillary Clinton este o persoană inteligentă şi va face treabă bună" la conducerea diplomaţiei americane, iar preşedintele ales Barack Obama a făcut "o alegere foarte bună" când a decis să o desemneze pentru această funcţie, a declarat Rice duminică, într-o emisiune a postului de televiziune ABC.

"Ea are şi ceea ce este cel mai important pentru un secretar de Stat: faptul că îşi iubeşte ţara. Şi că vrea să îi susţină valorile. Şi ştiu că va face acest lucru", a adăugat Rice.

Departamentul de Stat a detaşat 24 de angajaţi pentru a lucra cu echipa de tranziţie a lui Barack Obama, care îşi va prelua funcţia la 20 ianuarie.

Citeşte şi:

Hillary Clinton, desemnată secretar de Stat în administraţia Obama

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici