Hillary Clinton nu va solicita vicepreşedinţia SUA

Senatorul de New York, Hillary Clinton, a declarat joi că nu va solicita vicepreşedinţia Statelor Unite, fără a preciza însă care va fi răspunsul său în cazul în care candidatul democrat la alegerile prezidenţiale, Barack Obama, i-ar propune acest lucru.

17 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton nu va solicita vicepreşedinţia SUA

Hillary Clinton nu va solicita vicepreşedinţia SUA (Imagine: Mediafax/AFP)

"Senatorul Clinton a declarat clar că va face tot posibilul pentru alegerea unui democrat la Casa Albă, ea nu solicită vicepreşedinţia (Statelor Unite) şi nimeni nu trebuie să discute pe această temă în afara ei. Alegerea îi aparţine doar senatorului Obama", se arată într-un comunicat emis joi după-amiază de echipa sa de campanie.

Întrebat joi, pe postul CNN, Obama a reiterat că numele lui Clinton va fi "pe lista favoriţilor" pentru funcţia de vicepreşedinte. "Căutarea unui vicepreşedinte este cea mai importantă decizie pe care va trebui să o iau înainte de a deveni preşedinte. Este ceva la care trebuie să mă gândesc cu seriozitate", a precizat el.

Potrivit CNN, cei doi s-au întâlnit joi seară la reşedinţa din Washington a familiei Clinton. Această întrevedere nu fusese anunţată.

Clinton îşi va încheia sâmbătă campania de 16 luni, cu ocazia unei reuniuni la Washington. Ea a luat această decizie după discuţii cu 30 de congresmeni democraţi, care au îndemnat-o să iasă din cursă cât mai repede posibil, pentru ca partidul să se poată uni în jurul candidatului său, Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici