Hillary Clinton: Seismul din Haiti a provocat moartea a zeci de mii de persoane

Seismul devastator produs în Haiti a provocat moartea a "zeci de mii" de persoane, afirmă secretarul de Stat american Hillary Clinton, citată de postul de televiziune MSNBC.

13 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Seismul din Haiti a provocat moartea a zeci de mii de persoane

Hillary Clinton: Seismul din Haiti a provocat moartea a zeci de mii de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim deja că sunt zeci de mii de morţi. Regiunea este foarte afectată şi este una din cele mai populate din Haiti", afirmă Hillary Clinton referindu-se la zona Port-au-Prince.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,0 grade a provocat pagube de o amploare "inimaginabilă", a declarat Clinton, citată de CBS.

Statele Unite colaborează "strâns cu Guvernul haitian" în încercarea de a veni în ajutorul miilor de victime ale dezastrului, a precizat şefa diplomaţiei americane.

Hillary Clinton a făcut apel la "generozitatea" compatrioţilor săi, cerându-le să facă donaţii. Celula înfiinţată de Departamentul de Stat a strâns deja "circa trei milioane de dolari", a adăugat aceasta.

Anterior, soţul său, fostul preşedinte american, Bill Clinton, a lansat la rândul său un apel la contribuţii finanicare, "chiar şi de unul sau doi dolari", pentru ajutoarele de urgenţă în urma cutremurului violent.

Joi, Clinton a apreciat că dezastrul se clasează printre "cele mai mari catastrofe umanitare din istoria continentului american", potrivit Washington Post.

"Primele estimări arată că aproape trei milioane de persoane - o treime din populaţia haitiană - au nevoie de asistenţă", precizează Clinton, în calitate de trimis special al ONU în Haiti.

"Ceea ce are nevoie cel mai mult Haiti, sunt bani pentru a cumpăra apă, alimente, adăposturi şi materiale medicale de bază", a precizat Bill Clinton.

Autorităţile haitiene încă nu au făcut estimări privind bilanţul catastrofei. Premierul Jean-Max Bellerive a sugerat însă că numărul morţilor ar putea depăşi cifra de 100.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici