Hugo Chavez: Statele Unite şi Columbia pregătesc o operaţiune militară contra Venezuelei

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, afirmă că Statele Unite şi Columbia pregătesc o operaţiune militară împotriva Venezuelei, avertizând că venezuelenii ştiu să se apere bine în cazul unui atac.

18 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez: Statele Unite şi Columbia pregătesc o operaţiune militară contra Venezuelei

Hugo Chavez: Statele Unite şi Columbia pregătesc o operaţiune militară contra Venezuelei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul emisiunii săptămânale "Alo Presidente", Chavez a reiterat că Statele Unite şi Columbia pregătesc un atac împotriva Venezuelei.

Potrivit lui Chavez, teritoriul Columbiei ar urma să fie utilizat pentru intervenţia militară. De asemenea, susţine liderul de la Caracas, pregătirile pentru invazie se desfăşoară pe insulele Curaçao şi Aruba.

"Am datoria să alertez comunitatea internaţională, în special ţările din America de Sud", a subliniat Chavez.

Potrivit lui Chavez, forţele armate şi Guvernul Columbiei, precum şi "guvernul yankeu" sunt pe cale să deplaseze unităţi la frontiera dintre Venezuela şi Columbia, precum şi în insulele Caraibe.

"Agresiunile împotriva Venezuelei s-au multiplicat, iar pregătirile sunt evidente", insistă Chavez.

Preşedintele venezuelan a menţionat un incident în cursul căruia un avion fără pilot al "tehnologiei yankeilor", utilizat de Columbia, ar fi survolat teritoriul Venezuelei "în urmă cu câteva zile" într-o misiune de recunoaştere.

"În seara aceasta, am dat ordin ca orice dispozitiv de acest fel să fie doborât. Nu permitem astfel de survoluri", a declarat Chavez, dând asigurări că Venezuela nu are intenţii agresive. "Noi nu pregătim vreo intervenţie împotriva Columbiei sau altcuiva", subliniază el.

Dar, în cazul operaţiunilor militare împotriva Venezuelei, "nu vom sta dezarmaţi, nu vom sta pasivi", avertizează Chavez.

Relaţiile între Venezuela şi Columbia s-au deteriorat în ultimele luni după ce Bogota şi Washingtonul au încheiat un acord care permite armatei americane să utilizeze şapte baze militare situate pe teritoriul columbian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici