Identificarea victimelor accidentului de la Amsterdam "va dura mai mult timp"

Identificarea victimelor accidentului aviatic produs miercuri la Amsterdam va "dura mai mult timp", au avertizat autorităţile olandeze.

21 afișări
Imaginea articolului Identificarea victimelor accidentului de la Amsterdam "va dura mai mult timp"

Identificarea victimelor accidentului de la Amsterdam "va dura mai mult timp" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate victimele, atât pasagerii cât şi (cei trei) membri ai echipajului au fost scoşi din interiorul aparatului", a declarat într-o conferinţă de presă Theo Weterings, primarul localităţii Haarlemmermeer, unde este situat aeroportul.

Cadavrele acestora au fost depuse la morga aeroportului.

Aparatul de zbor de tip Boeing 737-800, al companiei Turkish Airlines, care decolase de la Istanbul având la bord 127 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit miercuri, la circa trei kilometri de aeroportul Schiphol din Amsterdam, la ora locală 10.31 (11.31 ora României).

Identificarea victimelor "va dura mai mult timp". "Poate că vom avea mai multe informaţii mâine" (joi), precizase Weterings.

Potrivit lui, majoritatea pasagerilor sunt de naţionalitate olandeză şi turcă, dar sunt şi pasageri de alte naţionalităţi. Conform autorităţilor turce, la bordul avionului se aflau 78 de turci şi 56 de persoane de altă naţionalitate.

Dintre răniţi, şase sunt în stare critică şi alţi 25 au suferit răni grave.

Şaizeci şi şapte de membri ai familiilor victimelor au sosit miercuri, în jurul orei locale 22.00 (23.00 ora României) pe aeroportul Schiphol, de la Istanbul, cu o cursă specială a companiei turceşti.

"Vor primi asistenţă psihologică pe aeroport şi asistenţă medicală dacă este nevoie", a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Comandantul jandarmeriei Robert Veltman, a subliniat că numărul victimelor "este limitat deoarece avionul nu a luat foc" şi pentru că zbura la joasă altitudine.

"Şansele de supravieţuire în accidente de avion sunt aproape de zero. Acesta este un miracol. Faptul că avionul s-a prăbuşit pe un sol moale şi că nu a luat foc (...) au diminuat numărul de decese", a declarat la rândul său ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim.

Circa 750 de membri ai echipelor de salvare au încercat timp de mai multe ore să evacueze persoanele aflate la bord.

Citeşte şi:

Cel puţin 9 morţi şi 80 de răniţi, după accidentul aviatic de la Amsterdam (Galerie Foto şi Video)

Cutia neagră a avionului prăbuşit la Amsterdam a fost găsită

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici