,,Iisus a fost socialist!". Conservatorii americani sunt panicaţi că Mântuitorul ar fi fost woke la vremea lui

  • "Iisus a fost un socialist" - creştinismul este în plină criză, deoarece conservatorii realizează că Iisus ar fi putut fi ,,woke".
  • Russell Moore, cândva o figură proeminentă în cadrul Convenţiei Baptiste Sudice, şi-a exprimat îngrijorări profunde cu privire la traiectoria actuală a creştinismului în Statele Unite.
  • Mai mult, el a afirmat că învăţăturile lui Hristos sunt interpretate greşit de credincioşi ca fiind ,,subiecte de discuţie liberale".
1039 afișări
Imaginea articolului ,,Iisus a fost socialist!". Conservatorii americani sunt panicaţi că Mântuitorul ar fi fost woke la vremea lui

Wikipedia Commons - Public Domain

Moore şi-a exprimat îngrijorarea anterior cu privire la ceea ce el consideră a fi o "criză" în cadrul creştinismului însuşi.

În timpul unui interviu sincer cu NPR, el şi-a povestit propriile experienţe şi a împărtăşit anecdote de la diverşi pastori care s-au confruntat cu provocări din cauza impactului actualului climat politic asupra responsabilităţilor lor spirituale.

Predica de pe Munte, o doctrină venerată care se găseşte în Evanghelia după Matei, a fost mult timp o piatră de temelie a principiilor morale creştine.

De generaţii întregi, ea i-a călăuzit pe creştini spre o viaţă de dragoste, smerenie şi pace, sau cel puţin a încercat să o facă. Cu toate acestea, societatea modernă a început să o  pună la îndoială.

Predica de pe Munte, o doctrină venerată găsită în Evanghelia după Matei, a stat de mult timp ca o piatră de temelie a principiilor morale creştine. Îi îndrumă pe creştini către o viaţă de iubire, umilinţă şi pace de generaţii – sau cel puţin a încercat să o facă. Cu toate acestea, societatea modernă a început să pună la îndoială chiar şi asupra acestui aspect fundamental al credinţei.
 
Moore a spus că unii indivizi pun la îndoială originile acestor învăţături şi le resping ca fiind „puncte de discuţie liberale”. Chiar şi atunci când pastorii afirmă că îl citează direct pe Hristos, cuvintele lor sunt adesea întâmpinate cu scepticism.

„Când învăţăturile lui Isus însuşi sunt privite ca fiind perturbatoare pentru noi, ne aflăm într-o stare de criză”, a spus Moore.

Predica de pe Munte conţine unele dintre cele mai semnificative şi esenţiale elemente ale doctrinei creştine.

Printre acestea se numără directiva de a „întoarce celălalt obraz” – o susţinere clară a iertării, în cazul de faţă - războiul din Ucraina şi autoapărarea cu armele de foc în SUA. 

Moore a avertizat că dacă creştinii încep să considere aceste învăţături ca fiind învechite, ar putea semnala o schimbare profundă în înţelegerea şi aplicarea creştinismului în Statele Unite.

Moore a remarcat că aproape fiecare faţetă a vieţii americane a fost fragmentată de-a lungul liniilor tribale şi această divizare s-a extins în domeniul religiei.

Potrivit lui, această amalgamare a credinţelor politice şi a învăţăturilor spirituale ar putea dilua mesajele de bază ale creştinismului.

În calitate de actual redactor-şef al revistei Christianity Today, Moore  l-a criticat deschis pe Donald Trump în timpul campaniei sale prezidenţiale. 

Unii comentatori s-au îndoit de presupusa criză a lui Moore. „Creştinismul există de peste 2.000 de ani prin persecuţii, execuţii, genocid şi orice”, a scris o persoană. „Sunt sigur că creştinismul va fi bine”, a spus altul.

Alţii s-au îndoit de creştinism şi religie în ansamblu. "Noi trăim. Murim. Asta e  oameni buni. Nicio scuză pentru ca cineva să creadă aceste basme în zilele noastre”, a scris o persoană.

„Toate religiile trebuie să dispară. Spiritualitatea este bună. Dar religia? Scapă de toate”, a spus un alt individ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici