Imagini cu Fidel Castro, transmise de televiziunea cubaneză (video)

Liderul cubanez Fidel Castro a apărut marţi la televiziunea cubaneză pentru prima dată după cinci luni, într-o înregistrare video în care este înfăţişat alături de preşedintele venezuelan Hugo Chavez şi de fratele său, Raul Castro, actualul şef al statului.

33 afișări
Imaginea articolului Imagini cu Fidel Castro, transmise de televiziunea cubaneză (video)

Imagini cu Fidel Castro, transmise de televiziunea cubaneză (Imagine: Mediafax/AFP)

Fostul preşedinte cubanez era slăbit, dar într-o formă bună, vorbind de pe scaun, şi ulterior din picoare, într-o grădină, în timp ce secretarul său, Carlos Valenciaga, lua notiţe. Fidel Castro se află în continuare în convalescenţă, de 23 de luni, într-un loc ţinut secret, la Havana.

Imagini cu fostul lider cubanez nu au mai fost difuzate de la 16 ianuarie, când acesta s-a întlâlnit cu preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

Televiziunea a difuzat imaginile fără sunet, însă, potrivit comentariului, conversaţia care a durat o oră şi jumătate a avut ca temă consecinţele crizei alimentare mondiale şi dezvoltarea unor proiecte agricole comune între Venezuela şi Cuba, care au transformat creşterea producţiei agricole într-o problemă de "securitate naţională".


Fidel Castro s-a retras de la putere în februarie, la vârsta de 81 de ani, invocând starea sa de sănătate precară, după 21 de luni de convalescenţă, în urma unei grave hemoragii intestinale, în iulie 2006.

Fratele său Raul, i-a succedat oficial în funcţie la 24 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici