În aşteptarea salvarii. Echipa de intervenţie se află la mai puţin de doi metri de Rayan, băiatul căzut într-un puţ adânc din Maroc UPDATE

Salvatorii care încearcă cu disperare să ajungă la băiat se află în ultima etapă a operaţiunii. Aceştia au muncit toată noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a ajunge la Rayan, care a căzut marţi în puţul adânc de 32 de metri.

3435 afișări
Imaginea articolului În aşteptarea salvarii. Echipa de intervenţie se află la mai puţin de doi metri de Rayan, băiatul căzut într-un puţ adânc din Maroc UPDATE

UPDATE 19:30 Rayan, băiatul căzut marţi într-un puţ adânc din Maroc, e viu.

Şeful operaţiunii de salvare, Mourad Al Jazouli, a declarat: „Rayan este în viaţă, îl vom scoate astăzi”.
 
O echipă de medici a intrat şi ea în tunelul săpat, pregătită să îi acorde primul ajutor băiatului de 5 ani.
 
Totul pare pregătit pentru partea finală a cursei contra cronometru pentru salvarea băieţelului care a căzut marţi în puţ.
 
Salvatorii au preferat să folosească buldozere pentru a săpa un şanţ imens lângă puţ. Apoi, au săpat pe orizontală pentru a ajunge la băiat.
 
------

Sâmbătă, potrivit BBC, presa locală a anunţat că salvatorii se aflau la 1,8 metri de băiat. Există riscul unei alunecări de teren, iar solul este stâncos şi nisipos, motiv pentru care salvatorii au preferat să folosească buldozere pentru a săpa un şanţ imens lângă puţ. Apoi, au săpat pe orizontală pentru a ajunge la băiat.

„Aproape am ajuns", a declarat unul dintre liderii operaţiunii, Abdesalam Makoudi: „lucrăm non-stop de trei zile şi oboseala îşi face simţită prezenţa, dar întreaga echipă de salvare rezistă".

Operaţiunile de salvare din micul oraş Tamorot, situat în nordul ţării, la aproximativ 100 de kilometri de oraşul Chefchaouen, sunt în desfăşurare de marţi seara.

Tatăl lui Rayan a declarat că repara puţul în momentul accidentului: „în momentul în care mi-am luat ochii de la el, micuţul a căzut în fântână. Nu am închis un ochi de atunci".

Imaginile filmate joi de o cameră coborâtă în puţ au arătat că băiatul era în viaţă şi conştient, deşi părea să sufere de câteva răni minore la cap.

Salvatorii au coborât în puţ o mască de oxigen, mâncare şi apă, iar o echipă medicală se află la faţa locului, pregătită să îl trateze pe băiat. Un elicopter a sosit, de asemenea, la faţa locului pentru a-l transporta la spital după ce va fi scos din puţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici