În părţi îndepărtate ale Rusiei, locurile de veci din cimitire se vând ca pâinea caldă

Un site de investigaţie a dezvăluit că ritmul de cumpărare a terenurilor de înmormântare este de 5-6 ori mai mare decât în anii precedenţi.

15085 afișări
Imaginea articolului În părţi îndepărtate ale Rusiei, locurile de veci din cimitire se vând ca pâinea caldă

În părţi mai îndepărtate ale Rusiei, locurile de veci din cimitire se vând ca pâinea caldă

Oficialii regionali se grăbesc să cumpere loturi pentru morminte la o rată „anormală”, chiar de până la 5-6 ori mai mare decât cifrele din anii precedenţi, dezvăluie site-ul de investigaţi Mozhem Obyasnit.

Autorităţile locale se ocupă de obicei de înmormântările celor care mor fără rude sau care provin din familii foarte sărace. Dar destinatarii noilor morminte ar putea fi soldaţi căzuţi în Ucraina, peste 31.000 de la începutul invaziei (24 februarie), după cum susţine Volodimir Zelenski.

Ipoteza este susţinută de creşterea cererilor de înhumare. Cifre mari se înregistrează mai ales în regiunile în care recrutarea a fost mai susţinută.

Regiunea Khabarovsk, din estul extrem al ţării, a cerut crearea a 700 de locuri de înmormântare, faţă de 120 achiziţionate în ultimii 5 ani.

În Krasnoyarsk, Siberia, autorităţile regionale au ordonat 100 de morminte până la sfârşitul anului. Cereri similare au venit şi din oraşul Kopeysk, din regiunea Ural, şi din nord-vestul Republicii Karelia, pentru aproximativ 80 de locuri. Există şi alte locaţii, precum Murmansk, „capitala” Arcticii, unde autorităţile nu au dat numere oficiale.

Se ştie că în „Operaţiunea Militară Specială” au fost recrutaţi în principal tineri din cele mai îndepărtate zone ale „imperiului”, din Siberia până în Daghestan, locuite de minorităţi non-slave, oameni mai puţin expuşi riscului de a fraterniza cu ucrainenii.

Plus din zonele sărace, unde o carieră militară este adesea văzută ca singura cale de ieşire din mizerie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici