În premieră, Papa va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai

Papa Francisc va avea aproape o zi întreagă de întâlniri bilaterale cu liderii mondiali care vor participa luna viitoare la conferinţa COP28 privind clima din Dubai, potrivit unui program publicat joi, de Vatican, prezentat de Reuters.

333 afișări
Imaginea articolului În premieră, Papa va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai

În premieră, Papa va avea o zi de întâlniri private cu liderii mondiali în Dubai

Va fi pentru prima dată în timpul papalităţii sale când Papa, în vârstă de 86 de ani, are atât de multe întâlniri individuale la nivel înalt cu omologi şi alte persoane într-un timp atât de scurt.

Va fi pentru prima dată când un suveran pontif va participa la reuniunile ONU privind clima de la începutul acestora, în 1995, şi se aşteaptă ca el să facă cunoscut un apel recent la acţiune pentru reducerea încălzirii globale.

Într-un document important din 4 octombrie, Francisc a făcut apel la cei care neagă schimbările climatice şi la politicienii care trag de timp să se răzgândească, spunând că nu pot trece cu vederea cauzele umane sau să ia în derâdere ştiinţa în timp ce planeta "s-ar putea să se apropie de un punct de cotitură".

Documentul, cunoscut sub numele de Exortaţie apostolică şi intitulat Laudate Deum (Lăudaţi-l pe Dumnezeu), a fost o continuare a enciclicii lui Francisc din 2015 privind mediul înconjurător „Laudato Si”.

Laudate Deum a fost motivată de recentele evenimente meteorologice extreme şi a menţionat de mai multe ori provocările cu care se confruntă COP28.

Papa Francisc se va afla în Dubai în perioada 1-3 decembrie. Conferinţa se desfăşoară în perioada 30 noiembrie-12 decembrie.

După ce îşi va ţine discursul la conferinţă în dimineaţa zilei de 2 decembrie, papa va avea două sesiuni de întâlniri private în restul zilei.

Organizatorii din Dubai nu au oferit încă o listă a participanţilor de cel mai înalt nivel, iar Vaticanul nu a precizat care sunt întâlnirile individuale confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici