VIDEO  În România a sosit Leclerc, noul supertanc NATO gata să apere Europa în cazul agresiunii lui Putin

În centrul României, în baza militară de la Cincu, NATO a dislocat 750 de militari, gata să intre în acţiune în cazul unui atac la sol din Rusia.

3361 afișări
Imaginea articolului În România a sosit Leclerc, noul supertanc NATO gata să apere Europa în cazul agresiunii lui Putin

În România a sosit Leclerc, noul supertanc NATO gata să apere Europa în cazul agresiunii lui Putin

Soldaţii au sosit în luna mai şi fac parte din întărirea apărărilor puse la cale de Alianţa Atlantică, pentru a reacţiona la măsurile lui Putin. 20 de vehicule blindate şi 13 tancuri Leclerc au fost trimise pentru câteva săptămâni. În aceste zile a avut loc exerciţiul cu noile tancuri.

Leclerc, niciodată desfăşurat înainte de la izbucnirea războiului din Ucraina, a fost testat pe teren. Este un vehicul blindat foarte puternic, capabil să tragă până la 4 kilometri distanţă, chiar şi atunci când se mişcă şi către o ţintă în mişcare. Ajunge la 72 de kilometri pe oră.

Detaliile au putut fi văzute în acţiune într-un exerciţiu al Grupului de Luptă numit Eagle Zori, în care forţele franceze şi olandeze, şi în sprijinul celor româneşti, s-au mişca la sol de parcă inamicul era în zonă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici