Încă doi suspecţi căutaţi de autorităţile thailandeze în cazul atentatului din Bangkok

Autorităţile thailandeze au găsit materiale pentru fabricarea unei bombe într-un al doilea apartament din Bangkok şi caută încă doi suspecţi, după arestarea unui bărbat în cazul atentatului comis în urmă cu două săptămâni, soldat cu moartea a peste 20 de persoane, informează luni BBC News online.

67 afișări
Imaginea articolului Încă doi suspecţi căutaţi de autorităţile thailandeze în cazul atentatului din Bangkok

Încă doi suspecţi căutaţi de autorităţile thailandeze în cazul atentatului din Bangkok (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Prawut Thavornsiri, a declarat că au fost găsite "materiale pentru fabricarea unor bombe şi încărcătoare electrice". De asemenea, au fost emise două noi mandate de arestare pe numele unei femei în vârstă de 26 de ani, de origine thailandeză, şi pe numele unui cetăţean străin.

După arestarea de sâmbătă a unui bărbat, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, autorităţile au anunţat că, în urma percheziţionării apartamentului acestuia au fost descoperite materiale pentru fabricarea unei alte bombe. "Am găsit pungi de îngrăşământ, ceasuri şi radare", a precizat Prawut Thavornsiri, adăugând că "nimeni nu are astfel de materiale decât dacă vrea să facă o bombă". Au mai fost găsite detonatoare şi instrumente metalice.

Poliţia a precizat, după atacul din data de 17 august din Bangkok, că acesta a fost plănuit cu cel puţin o lună înainte şi cel puţin zece persoane au fost implicate, dar a exclus o legătură cu terorismul internaţional.

Luni, 24 august, autorităţile thailandeze au anunţat luni că au descoperit şi dezamorsat o bombă în Bangkok, în casa unui muncitor în domeniul construcţiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici