Încă o ţară impune românilor test negativ COVID la trecerea frontierei

Autorităţile din Bosnia şi Herţegovina au anunţat că de joi cetăţenii statelor membre, inclusiv românii, vor fi nevoiţi să prezinte, la graniţă, un test negativ COVID-19, efectuat în ultimele 48 de ore, pentru a li se permite accesul, potrivit MAE.

14077 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară impune românilor test negativ COVID la trecerea frontierei

Sursa FOTO: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, că autorităţile din Bosnia şi Herţegovina au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat.

Astfel, începând cu data de 16 iulie, cetăţenilor statelor membre UE, inclusiv cetăţenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia şi Herţegovina cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia şi Herţegovina.

Totodată, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile din Bosnia şi Herţegovina, regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul şederii.

„Cetăţenii români pot tranzita Bosnia şi Herţegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reşedinţă, cu condiţia să nu se cazeze / să înnopteze pe teritoriul BiH. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croaţia-Bosnia şi Herţegovina-Croaţia). În ceea ce priveşte transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricţiile de circulaţie pentru această categorie”, se arată în comunicatul transmis, joi, de MAE.

MAE reaminteşte că pentru a intra pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii paşaportului şi nu a cărţii de identitate, ca document de călătorie.

În urmă cu câteva zile, Austria a anunţat că permite românilor intrarea în ţară doar dacă au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză.

De asemenea, orice român care are un sejur planificat în Grecia nu poate intra în această ţară dacă nu se testează pentru coronavirus cu cel mult 72 de ore înainte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici