Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ la COVID tradus în germană sau engleză

  • Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19
  • Testul trebuie să fi fost efectuat în ultimele 4 zile
  • Cei care nu au test rămân în autoizolare 14 zile la domiciliu sau la un hotel
3636 afișări
Imaginea articolului Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ la COVID tradus în germană sau engleză

Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ la COVID tradus în germană sau engleză

Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză. Cei care nu au test rămân în autoizolare 14 zile la domiciliu sau la un hotel, dacă au dovada rezervării.
 
Autorităţile austriece au emis, vineri, ordonanţa prin care au fost actualizate condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Austria. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România arată că, potrivit reprezentanţilor austrieci, accesul persoanelor din România în Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză.
 
Cei care nu deţin un astfel de test stau în autoizolare timp de 14 zile, la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării.
 
„În situaţia în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac. Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă”, arată MAE.
 
Prevederile ordonanţei emise de autorităţile austriece nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri.
 
MAE precizează că autorităţile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidenţă / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 şi 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51901, http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici