Încă trei suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv în cazul atacului terorist de la Moscova

Un tribunal din Moscova a dispus ca alţi trei bărbaţi să fie plasaţi în arest preventiv, pe lângă cei patru implicaţi direct în atentatul de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

1101 afișări
Imaginea articolului Încă trei suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv în cazul atacului terorist de la Moscova

Doi fraţi, Aminchon şi Dilovar Islomov, precum şi tatăl lor, Isroil Islomov, care lucrau în regiunea Tver din nord-vestul Rusiei, sunt acuzaţi de complicitate la terorism, informează The Moscow Times.

Dilovar Islomov, în vârstă de 24 de ani, a fost identificat ca fiind fostul proprietar al unei maşini pe care teroriştii au folosit-o pentru a fugi de la Crocus City Hall, unde au fost ucise cel puţin 137 de persoane.

Publicaţia independentă Novaya Gazeta Europe a relatat sâmbătă că Dilovar Islomov a vândut maşina cu doar o săptămână înainte de atac. "Am fost şocat când am văzut fotografiile", a declarat Islomov.

Începând de duminică, Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a dispus ca şapte suspecţi în cazul atacului din sala de concerte să fie plasaţi în arest preventiv până la 22 mai.

Aminchon Islomov şi-a negat vinovăţia în faţa instanţei, potrivit Mediazona.

Vladimir Putin a declarat că 11 persoane au fost arestate, inclusiv patru suspecţi înarmaţi, în legătură cu atacul de vineri seară. Liderul rus a afirmat că atacatorii fugeau spre graniţa cu Ucraina înainte de a fi reţinuţi sâmbătă dimineaţă.

Filiala ISIS-K a Statului Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, cel mai sângeros din Rusia de la asediul şcolii Beslan din 2003, dar Kremlinul a refuzat până acum să comenteze presupusa implicare a grupului militant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici