Încă un incendiu în lagărul de refugiaţi Moria. Mii de refugiaţi dorm sub cerul liber. Grecia trimite ajutoare

  • Focul a izbucnit miercuri seară în lagărul de pe insula Lesbos
  • Incendiile s-au declanşat în zonele care nu au ars în primul foc
  • Nu au fost persoane rănite în urma incendiilor
411 afișări
Imaginea articolului Încă un incendiu în lagărul de refugiaţi Moria. Mii de refugiaţi dorm sub cerul liber. Grecia trimite ajutoare

Încă un incendiu în lagărul de refugiaţi Moria. Mii de refugiaţi dorm sub cerul liber

UPDATE 17:00 Navele greceşti adăpostesc 13.000 de migranţi, informează BBC
 
Grecia a trimis trei nave pentru a-i adăposti pe miile de migranţi rămaşi sub cerul liber pe insula Lesbos, după ce un incendiu a distrus tabăra în care se aflau. 
 

 

Focul a izbucnit din nou în supraaglomeratul lagăr de refugiaţi al Greciei, la o zi după incendiul care a lăsat mii de persoane fără adăpost.

Oamenii au fost forţaţi să îşi ia bunurile şi să părăsească tabăra.

Nimeni nu a fost rănit în urma incendiilor, dar au reapărut criticii la adresa politicii migraţională a Europei.

„Voi dormi sub stele ca şi restul oamenilor de aici. Nu am avut unde să mergem din moment ce totul a ars. Am dormit afară şi o să continuăm să facem asta. Nicio organizaţie, nicio agenţie guvernamentală greacă nu au venit aici să ne ajute”, a spus Leonie Raymon, un refugiat din Camerun aflat pe insula Lesbos.

Oficialii greci au spus că mulţi dintre cei 13.000 de migranţi care locuiau în lagăr vor fi plasaţi temporar pe nave într-un port din apropiere sau în corturi trimise din Atena.

Aproximativ 400 de adolescenţi şi copii au fost transferaţi pe continent în urma incendiilor.

Însă ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, a declarat pentru BBC că aproximativ 2.000 de persoane ar putea să nu aibă acces la un adăpost, iar autorităţile încearcă să găsească o soluţie pentru a le găsi urgent cazare lângă tabăra Moria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici