Incendiile de vegetaţie din Canada forţează oprirea producţiei de petrol şi gaze naturale

Mii de oameni au fost evacuaţi din casele lor, iar producţia de petrol a scăzut pe fondul incendiilor de la începutul sezonului în provincia canadiană Alberta.

374 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Canada forţează oprirea producţiei de petrol şi gaze naturale

Incendiile de vegetaţie din Canada forţează oprirea producţiei de petrol şi gaze naturale

În Canada, începutul intens al sezonului incendiilor de vegetaţie a forţat deja peste 30.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele şi a afectat producţia de energie în principala sa provincie producătoare de petrol.
 
Premierul Justin Trudeau a vizitat luni Alberta pentru o actualizare a eforturilor de stingere a incendiilor de către soldaţii trimişi să ajute echipele regionale care luptă cu incendiile începând de joi.
 
Se aşteaptă ca şi alte trupe să se alăture în zilele următoare, potrivit oficialilor locali.
 
Locotenent-colonelul Ben Schmidt, unul dintre oficialii armatei care l-au informat pe Trudeau, i-a spus că prognoza de a nu ploua aproape deloc în următoarele 10 zile reprezintă "o provocare uriaşă", relatează Sky News
 
Alerte speciale au fost declarate în tot vestul Canadei, iar oficialii au îndemnat la vigilenţă, în condiţiile în care în unele zone se estimează că temperaturile vor atinge 30 de grade celsius, cu 10 până la 15 grade peste normal.
 
Primele 11 zile ale lunii mai au stabilit recorduri de căldură sezoniere în mai multe părţi ale provinciei, inclusiv în Edmonton, potrivit Environment and Climate Change Canada.
 
Responsabilii cu incendiile din Alberta spun că vremea caldă, uscată şi vântoasă a împins condiţiile de incendiu şi mai mult spre extrem.
 
Canada a înregistrat o creştere a intensităţii şi a frecvenţei vremii extrem de calde, în timp ce numărul de zile reci din toamnă şi iarnă a scăzut, potrivit datelor climatologilor ONU şi IPCC.
 
Începând de marţi seară, un front rece va traversa Alberta, care va aduce rafale de vânt, o mică probabilitate de furtună, dar nu prea multă ploaie, a declarat Sara Hoffman, meteorolog la Environment Canada.
 
"Suntem foarte îngrijoraţi de posibilitatea unor fulgere într-o zonă care are deja un risc destul de ridicat de incendii", a spus ea.
 
Condiţiile calde şi uscate sunt aşteptate să se intensifice din nou începând de vineri şi este puţin probabil să se atenueze cel puţin până la începutul săptămânii viitoare.
 
Christie Tucker, oficialul agenţiei Alberta Wildfire, a declarat la o şedinţă de informare: "Nu cred că ce este mai rău a trecut".
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici