Incendiu de proporţii într-un parc natural din sudul Bosniei

Un incendiu declanşat vineri într-un parc natural din sudul Bosniei a distrus, potrivit primelor estimări, circa 80 la sută din suprafaţa acestuia.

151 afișări
Imaginea articolului Incendiu de proporţii într-un parc natural din sudul Bosniei

Incendiu de proporţii într-un parc natural din sudul Bosniei (Imagine: http://www.hutovo-blato.ba)

"Echipele noastre au încercat să controleze incendiul toată ziua şi vor rămâne în zonă şi în cursul nopţii. Incendiul a fost limitat, dar nu putem ajunge într-o mare parte a zonei cuprinse de flăcări", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

"Conform primelor estimări făcute de directorul parcului Hutovo Blato, incendiul a afectat circa 80 la sută din rezervaţie", a precizat el.

Format în mare parte din teren mlăştinos şi având o suprafaţă totală de 7.400 de hectare, Hutovo Blato este una dintre cele mai importante rezervaţii naturale din Europa. Parcul este situat la circa 15 kilometri de litoralul Adriaticii şi adăposteşte peste 160 de specii de păsări şi mai mult de 600 de specii vegetale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici