Incendiu în Franţa, într-o clădire ocupată de romi: Cel puţin trei persoane au murit, inclusiv un copil

Trei persoane, două femei şi un copil, potrivit unui bilanţ provizoriu, au murit în urma unui incendiu, într-o uzină dezafectată, care servea ca adăpost ilegal pentru aproximativ 200 de romi, la Lyon, au anunţat luni dimineaţa surse din cadrul serviciului de pompieri şi Prefecturii.

243 afișări
Imaginea articolului Incendiu în Franţa, într-o clădire ocupată de romi: Cel puţin trei persoane au murit, inclusiv un copil

Incendiu în Franţa, într-o clădire ocupată de romi: Cel puţin trei persoane au murit, inclusiv un copil (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Incendiul "violent", care a izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a "cuprins în totalitate" clădirea, potrivit locotenent-colonelului din cadrul serviciului de pompieri din Rhône, Jean-Philippe Gueugneau, care se ocupă de operaţiunile de salvare.

În timpul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, el a precizat că "foarte repede cele două nivele superioare ale acestei clădiri (...) s-au aprins şi scara s-a prăbuşit".

Acoperişul de asemenea a ars, a constatat un jurnalist al AFP.

Echipe de câini ajutau la căutări în ruinele construcţiei, care stă să se prăbuşească, cu scopul de a găsi alte victime, potrivit locotenent-colonelului Gueugneau. El a precizat că "cele trei cadavre ale victimelor se află în continuare în interior".

Potrivit lui Gilberte Renard, o activistă a Ligii pentru Drepturile Omului, aproape 300 de romi, între care copii mici şi femei însărcinate, ocupau clădirea, unde, în trecut, erau fabricate motoare electrice de mici dimensiuni.

"Ei dormeau adesea în pod", a explicat Gilberte Renard pentru AFP.

Supravieţuitorii, în număr de aproximativ 150, au fost evacuaţi în microbuz şi transferaţi într-o şcoală, au precizat pompierii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici