Incendiul din Londra, de la Grenfell Tower: Migranţi fără acte de identitate şi chiriaşi ilegali s-ar putea număra printre victime, ceea ce ar spori semnificativ numărul deceselor. O familie de sirieni, găsită la o săptămână

Migranţi fără documente de identitate şi chiriaşi ilegali care au supravieţuit incendiului de la Grenfell Tower s-ar putea număra printre locatarii blocului rezidenţial, fără ca aceştia să poată fi contabilizaţi de autorităţi, conform The Independent.

764 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Londra, de la Grenfell Tower: Migranţi fără acte de identitate şi chiriaşi ilegali s-ar putea număra printre victime, ceea ce ar spori semnificativ numărul deceselor. O familie de sirieni, găsită la o săptămână

Incendiul de la Grenfell Tower: Migranţi fără acte de identitate şi chiriaşi ilegali s-ar putea număra printre victime, ceea ce ar spori numărul de decese (Imagine: telegraph.co.uk)

Aceste categorii de persoane vulnerabile nu au solicitat sprijin din partea statului englez din cauza temerilor referitoare la statutul lor de migranţi şi la situaţia lor locativă, au avertizat organizaţiile caritabile şi experţi legali.

Faptul că chiriaşii ilegali nu apar în cifrele autorităţilor înseamnă că numărul deceselor în urma incendiului este mai mare decât numărul oficial al victimelor de până în prezent.

Voluntarii şi organizaţiile caritabile ce lucrează întru sprijinirea comunităţii locale au dat peste un număr de migranţi fără acte sau solicitanţi de azil care şi-au pierdut toate posesiunile în urma incendiului. Aceştia se tem să solicite ajutor din partea autorităţilor pe motiv că ar putea fi raportaţi la poliţie sau la Ministerul de Interne al Marii Britanii.

Membrii comunităţii din Londra şi-au arătat îngrijorarea că migranţi care au trăit în blocul Grenfell fără a avea acte ar fi dispărut, fără a se afla pe vreo listă, ceea ce înseamnă că fie au fugit de la faţa locului sau se numără printre victime.

FOTO | MIRACOLUL după incendiul de la Grenfell Tower din Londra: O familie dată dispărută a fost găsită în siguranţă şi nevătămată după ce autorităţile nu sperau să mai găsească supravieţuitori

Poliţia londoneză a confirmat luni că o familie compusă din cinci membri, dată dispărută după incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, de miercurea trecută, a fost găsită şi că se află în afara oricărui pericol, potrivit Daily Mail.

Identitatea membrilor familiei nu a fost făcută publică dar se crede că ar fi membrii familiei Khudair, care au fugit din Siria.

Poliţia britanică a confirmat luni că membrii unei familii dată dispărută, despre care se credea că nu a supravieţuit incendiului de la Grenfell Tower, sunt în viaţă şi în siguranţă.

Se crede că este vorba de familia Khudair, care are trei fiice adulte, şi care a emigrat în urma războiului din Siria, în Marea Britanie, pentru o viaţă mai bună.

Familia locuia cam la jumătatea blocului-turn şi a fost dată dispărută de Catherine Lindsay, un profesor care îi învăţa limba engleză.

Voluntar londonez: Migranţi fără acte care trăiau în apartamentele de la Grenfell au „dispărut voit"

Radical Housing Network, o organizaţie londoneză din care face parte Grenfell Action Group, a somat autorităţile să găzduiască toţi rezidenţii blocului, indiferent de statutul lor rezidenţial sau de imigrare.

O sursă guvernamentală a declarat că Poliţia Metropolitană şi-a asumat că nu va lua nicio măsură dacă victimele care trăiesc în Marea Britanie ilegal contactează linia de urgenţă pentru cei afectaţi de incendiu. 

Un voluntar londonez a declarat că a auzit că migranţi fără acte care trăiau în apartamentele de la Grenfell au „dispărut voit” în urma incendiului, printre aceştia numărându-se şi un grup mare de filipinezi.

Zrinka Bralo, director executiv al ong-ului Migrants Organise, care activează în nordul cartierului Kensington, a declarat că a întâlnit un somalez solicitant de azil care trăise în clădire şi căruia îi era frică să ceară ajutor, adăugând că există mulţi străini care nu apar încă pe lista persoanelor dispărute.

O sursă guvernametală a declarat: ”Poliţia Metropolitană şi-a dat cuvântul că dacă persoane care au trăit în acel loc fără forme legale sună la linia specială de telefon pentru victime, autorităţile nu vor lua măsuri. Nu vor fi încercări de a-i găsi şi nimeni nu va face nimic în afara eliminării lor de pe lista potenţialelor victime.”

Bilanţul incendiului de la o clădire de apartamente din Londra a ajuns la 79 de morţi, a anunţat un oficial din cadrul Poliţiei Metropolitane, care a precizat că această cifră include şi persoanele dispărute, dar despre care se crede că sunt decedate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici