Începutul noii vieţi. Cum arată planul redeschiderii pe etape în Spania şi cum se va desfăşura activitatea restaurantelor şi cinematografelor

  • Italia, Spania şi Franţa, ţări puternic afectate de epidemia de coronavirus, şi-au pus la punct planurile pentru redeschidere
  • România aşteaptă data de 15 mai pentru a stabili asupra primelor relaxări
  • Cehia a început relaxarea încă de la 9 aprilie
583 afișări
Imaginea articolului Începutul noii vieţi. Cum arată planul redeschiderii pe etape în Spania şi cum se va desfăşura activitatea restaurantelor şi cinematografelor

Începutul noii vieţi. Cum arată planul redeschiderii pe etape în Spania şi cum se va desfăşura activitatea restaurantelor şi cinematografelor

România aşteaptă cel puţin până la 15 mai pentru a vedea încotro o va lua în privinţa relaxării restricţiilor şi a redeschiderii economiei. Prin comparaţie, ţări mai puternic afectate, Italia, Spania şi Franţa, au început sau urmează să demareze relaxarea graduală pe etape.
 
În Spania, premierul Pedro Sanchez a anunţat marţi seară că ieşirea din starea de urgenţă se va face în 6 până la 8 săptămâni, în 4 etape diferite. Aplicarea lor va fi asimetrică pe teritoriul Spaniei, în funcţie de situaţia din fiecare regiune.
 
"Va fi o relaxare a măsurilor graduală, asimetrică, diferită în funcţie de teritorii, pentru că evoluţia epidemiei este diferită. Ea va fi cooordonata, pentru că trebuie să lucrăm umăr la umăr cu diferitele administraţii", a spus Pedro Sanchez.
 
"În cel mai bun caz, ieşirea din izolare va dura cel puţin 6 săptămâni în fiecare teritoriu şi va avea o durată de maimum 8 săptămâni pe întreg teritoriul", a adăugat acesta.
 
Planul spaniol are fazele 0, 1, 2 şi 3, iar teritoriul continental va începe cu faza 0. Insulele Formentera, La Gomera, El Hierro şi La Graciosa vor începe cu faza 1, pentru că acestea au înregistrat o incidenţă foarte mică a transmiterii virusului.
 
Timp de două luni nu va fi permisă deplasarea între regiuni.
 
La 11 Mai, Spania a planificat reluarea evenimentelor cu mai puţin de 30 de persoane, muzeele vor funcţiona la 33% din capacitate
 
Ulterior, pentru 25 Mai, draftul spaniolilor menţionează redeschiderea tuturor localurilor, dar cu o capacitate maximă de 33%. Aceleaşi reguli se vor aplica şi teatrelor şi cinematografelor.
 
În luna iulie, în ultima fază a redeschiderii, capacitatea va urca la 50%.
 
Spania se află în stare de urgenţă de pe 14 martie şi a înregistrat 23.800 decese şi 210.700 cazuri pozitive.
 
Relaxarea măsurilor în Franţa
 
Franţa a anunţat şi ea finalizarea unui draft privind relaxarea restricţiilor. Premierul Edouard Philippe a anunţat reluarea şcolilor elementare şi grădiniţelor de pe 11 mai, pe bază de voluntariat. Pe 18 mai ar putea fi deschide şi şcolilor generale.
 
Luna iunie ar aduce redeschiderea liceelor.
 
Tot pe 11 mai, în Franţa se vor redeschide unităţile comerciale, iar data de 2 mai este cea anunţată pentru restaurante şi cafenele.
 
Declaraţia de deplasare va deveni necesară doar în cazul celor care merg mai mult de 100 kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici