Închisorile britanice sunt atât de confortabile încât deţinuţii nu vor să le părăsească

Un funcţionar britanic din conducerea asociaţiei angajaţilor din închisori a declarat că viaţa din penitenciarele Marii Britanii este atât de plăcută încât detinuţii nu doresc să le părăsească.

20 afișări
Imaginea articolului Închisorile britanice sunt atât de confortabile încât deţinuţii nu vor să le părăsească

Închisorile britanice sunt atât de confortabile încât deţinuţii nu vor să le părăsească (Imagine: BBC România)

Asistentul secretarului general al Asociaţiei Funcţionarilor din Penitenciare, Glyn Travis, a relatat cazul unui furnizor de droguri care a escaladat zidurile unei închisori britanice cu ajutorul unei scări, pentru a intra şi a livra droguri. Nici unul dintre deţinuţi nu a încercat să evadeze cu ajutorul acelei scări, relatează BBC România în pagina electronică.

Şeful lui Travis, secretarul general al Asociaţiei, Brian Caton, a declarat pentru BBC că personalul închisorilor simte, într-adevăr, că pierde bătălia cu infracţionalitatea din centrele de detenţie.

"Închisoarea a devenit locul în care intri având deja obiceiul de a lua droguri şi este posibil ca dependenţa să se înrăutăţească în timpul detenţiei", a adăugat el.

Regimul de detenţie presupune televiziune prin satelit, dreptul la convorbiri telefonice gratuite şi micul dejun la pat, dar Ministerul Justiţiei consideră că duritatea nu ar ajuta deloc la reintegrarea socială a deţinuţilor.

Activiştii pentru drepturile omului descriu însă o imagine complet diferită a închisorilor britanice. Potrivit lor, acestea sunt supraaglomerate, iar proporţia de deţinuţi care se sinucid sau se automutilează este extrem de ridicată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici