INCIDENT Israel - Liban: Israelul a lansat obuze spre sudul Libanului, după un atac cu rachete. AVERTIZAREA către Guvernul libanez

Armata israeliană a lansat, duminică dimineaţă, aproximativ 20 de obuze de artilerie spre sudul Libanului, după un atac cu rachete care a vizat teritoriul Israelului, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze. Israelul a avertizat că va intensifica represaliile împotriva Libanului în cazul unor noi atacuri cu rachete, după incidentul armat de duminică dimineaţă.

762 afișări
Imaginea articolului INCIDENT Israel - Liban: Israelul a lansat obuze spre sudul Libanului, după un atac cu rachete. AVERTIZAREA către Guvernul libanez

Israelul a lansat obuze spre sudul Libanului, după un atac cu rachete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două rachete lansate din sudul Libanului au căzut duminică dimineaţă în nordul Israelului, în apropierea oraşului Kyriat Shmona, fără însă a provoca victime sau daune materiale.

După scurt timp, armata israeliană a ripostat cu obuze, care au căzut în zone nelocuite din Liban.

"Aproximativ 20 de obuze lansate din Israel au căzut în regiunea frontalieră Arqub", au confirmat surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze.

"Noi nu tolerăm focuri de armă din Liban spre teritoriul nostru. (...) Considerăm că Guvernul libanez şi armata sunt responsabili de atacurile de duminică dimineaţă", a declarat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

"Armata israeliană a reacţionat cu tiruri de obuze spre zona de unde au fost trase rachetele. În caz de nevoie, vom acţiona mai dur", a avertizat Yaalon.

"Nu aş recomanda nimănui să ne testeze răbdarea şi determinarea de a apăra populaţia israeliană", a adăugat el.

La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu a atribuit atacurile cu rachete mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici