Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

O rachetă siriană aer-sol a explodat, joi, în sudul Israelului, a declarat armata israeliană, într-un incident care a declanşat sirenele de avertizare într-o zonă în apropierea reactorului nuclear de la Dimona. Nu au existat date imediate despre răniţi sau pagubue, relatează Reuters.

6049 afișări
Imaginea articolului Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Armata israeliană a spus că a răspuns atacului şi a lovit mai multe baterii de rachete în Siria, inclusiv cea care a tras proiectilul care a căzut în aproprierea reactorului. Agenţia de ştiri din Siria a declarat că sistemele aeriene siriene au interceptat atacul israelian care a vizat zone din suburbiile Damascului.

„Sistemele aeriene au interceptat rachetele şi le-au doborât pe cele mai multe", a spus agenţia.

Cu toate acestea, patru soldaţi au fost răniţi în urma atacului şi au avut loc unele pagube materiale, a transmis agenţia.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că racheta siriană a fost trasă asupra avioanelor israeliene şi a ajuns în zona Dimona, relatează Reuters.

Racheta siriană trimisă eronoat a fost un SA-5, conform purtătorului de cuvânt. Racheta nu a lovit reactorul, dar a aterziat la o distanţă periculos de mică, la aproximativ 30 km distaţă.

Mass-media israeliană a afirmat săptămâni întregi că apărarea aeriană în jurul reactorului Dimona şi a portului Eilat de la Marea Roşie a fost consolidată în aşteptarea unui posibil atac cu rachete sau cu drone al forţelor susţinute de Iran.

Tensiunile sunt ridicate între Israel şi Iran cu privire la programul nuclear organziat de Teheran. Iranul a anunţat recent că vrea să îmbogăţească uraniul până la 60% cu mult peste nivelul de 3,67% stabilită prin acordul nuclear internaţional încheiat la Viena în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici