Îngrijorări privind spionajul în SUA după ce o companie chineză a oferit drone autorităţilor

Drone utilizate de autorităţile din SUA pentru monitorizarea respectării restricţiilor antiepidemice au fost donate de o companie care are legături cu Administraţia Chinei, generând preocupări referitoare la activităţi de spionaj, afirmă surse citate de Fox News.

1666 afișări
Imaginea articolului Îngrijorări privind spionajul în SUA după ce o companie chineză a oferit drone autorităţilor

Îngrijorări privind spionajul în SUA după ce o companie chineză a oferi mai drone autorităţilor

Drone oferite de compania Da Jiang Innovations au ajuns la 43 de agenţii de siguranţă publică din 22 de state americane şi sunt folosite pentru supravegherea respectării regulilor de distanţare socială. În statul New Jersey, spre exemplu, drone de fabricaţie chineză sunt utilizate în zone inaccesibile cu autovehicule.

"Ar trebui oamenii să fie îngrijoraţi? Da. Toată lumea ar trebui să fie permament îngrijorată. Nu poţi avea niciodată încredere în China", afirmă Brett Velicovich, fost angajat al serviciilor de informaţii militare şi autorul cărţii "Drone Warrior" ("Războinicul dronelor").

Compania a negat că ar avea intenţii ascunse.

Adam Lisberg, un purtător de cuvânt al DJI Technology, a declarat: "Unii oameni încearcă să marcheze puncte ideologice prin descurajarea utilizării unui echipament important pentru salvarea vieţilor şi protejarea personalului american de urgenţă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici