Înregistrarea eliberării sergentului american Bowe Bergdahl - VIDEO

Rebeliunea islamistă afgană a publicat miercuri pe site-ul său înregistrarea video a eliberării sergentului american Bowe Bergdahl, predat în plină campanie afgană unor forţe americane sosite la bordul unui elicopter.

339 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea eliberării sergentului american Bowe Bergdahl - VIDEO

Talibanii afgani difuzează înregistrarea video a eliberării sergentului american Bowe Bergdahl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această înregistrare video de aproximativ 17 minute, intitulată "Ceremonie de schimb a unui militar american", sergentul Bergdahl, în vârstă de 28 de ani, cu capul ras şi bărbierit, apare îmbrcat într-o cămaşă tradiţională afgană, albă, înconjurat de bărbaţi purtând turbane.

Grupul aşteaptă, după care aterizează un elicopter, iat trei bărbaţi în civil ies din elicopter şi merg să-i întâlnească pe talibani şi pe militarul american.

Americanii şi rebelii se salută dând mâna, iar câteva secunde mai târziu Bergdahl - după ce este percheziţionat corporal rapid - este condus la bordul elicopterului, care decolează şi se îndepărtează. Ulterior, pe înregistrare apare mesajul "Nu reveni în Afganistan".

Bowe Bergdahl a fost eliberat sâmbătă, după cinci ani de captivitate, în urma unui schimb cu cinci cadre talibane deţinute la Guantanamo. Această înţelegere a fost îndelung negociată sub egida Qatarului, care a acţionat ca intermediar.

În înregistrarea video publicată miercuri de către comandamentul rebelilor afgani apar, de asemenea, imagini cu sosirea celor cinci talibani, duminică, în Qatar, primiţi în mod triumfal de către rudele lor.

Bergdahl era spitalizat în continuare marţi, la centrul american din Landstuhl, în Germania, starea sa fiind "staţionară" potrivit spitalului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici