Institutul pentru Studiul Războiului: trupele de la Kiev avansează în Bahmut

Tot mai multe surse independente indică progresul Ucrainei la Bahmut, o regiune disputată de câteva luni.

345 afișări
Imaginea articolului Institutul pentru Studiul Războiului: trupele de la Kiev avansează în Bahmut

Institutul pentru Studiul Războiului: trupele de la Kiev avansează în Bahmut

Începând cu 12 mai, „forţele ucrainene au câştigat teren la nord-vest de Bahmut în contraatacuri localizate”, scriu analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului, care citează şi informaţiile care reies dintr-un videoclip în care trupele ruse sunt văzute fugind de focul artileriei ucrainene.

„Această înregistrare confirmă vizual afirmaţiile făcute de mai mulţi bloggeri militari ruşi, anume că forţele ucrainene au câştigat teren la nord-vest de Bahmut, în zona dintre Bohdanivka şi Berkhivka”.

Vineri, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că armata ucraineană a avansat cu doi km în direcţia Bahmut; iar şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, l-a invitat pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Bahmut, pentru a „evalua în mod independent situaţia actuală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici