INTERVIU EXCLUSIV. Cum vede un rapper american de culoare protestele din Statele Unite

  • Kent: "Obama era doar un tip arătos care dădea bine la presă, dar nu a făcut nimic pentru noi."
  • Americanul spune că protestele le-au fost furate de protestatari infiltraţi, care sunt acolo doar ca să provoace
  • "În România m-am simţit cel mai în siguranţă din lume, aveţi o ţară foarte paşnică, e bine că nu aveţi arme pe străzi."
1219 afișări
Imaginea articolului INTERVIU EXCLUSIV. Cum vede un rapper american de culoare protestele din Statele Unite

Interviu exclusiv. Cum vede un rapper american de culoare protestele din Statele Unite.

Kent Archie, rapper născut şi crescut în Cleveland, Ohio, îţi spune cum trăieşte pe pielea lui un bărbat de culoare protestele din Statele Unite. Dragostea l-a adus pe Kent şi pe la noi prin ţară, unde a locuit, cu mici întreruperi, timp de 5 ani.

Cum a ajuns aici? La balul de final de liceu a mers cu o româncă, care l-a încurajat să vină să o viziteze după întoarcerea ei în ţară. Kent s-a conformat şi un an mai târziu a plecat în prima lui călătorie în afara Statelor Unite. S-a îndrăgostit, şi-a făcut prieteni, ba chiar a pornit şi un proiect de hip-hop, The Bridge Committee, alături de rapperul local Jazz8.

L-am întrebat pe Kent cum a găsit America când s-a întors acasă, exact când americanii îşi alegeau viitorul preşedinte. "Era multă tensiune", spune el. "Republicanii şi democraţii parcă se urau mai mult ca oricând, şi tot scandalul cu emailurile lui Hillary (n.r. Clinton)...lumea era mai preocupată pe cine să aleagă dintre democraţi, nu ne aşteptam la Trump. În final, când au rămas doar ei doi, nimeni nu mai avea încredere în Hillary. A fost un fel de "alege-ţi otrava, alege cum să mori". Reţelele sociale deveniseră şi ele mult mai importante. Cât eram în România, Facebook-ul era cel mai folosit, dar când m-am întors în Cleveland, am dat peste Snapchat, Instagram era mult mai popular, şi încercam să ţin pasul. Când m-am reunit cu prietenii din copilărie, toţi erau pe telefon, vorbeau între ei pe telefon, şi eu rămâneam în urmă, pentru că nu aveam Twitter-ul instalat, nu înţelegeam de ce râd. Atunci am realizat cât s-a schimbat totul, cât de puternice au devenit reţelele sociale, şi cât de uşor uităm ce se petrece în viaţa reală."

Kent îţi spune şi ce reţele sociale folosesc americanii acum, pentru organizarea protestelor, cât de în siguranţă s-a simţit în ţara noastră şi ce părere au americanii despre restricţiile pe care a trebuit să le respectăm noi, românii, în timpul stării de urgenţă. Rapperul susţine şi că protestele din SUA, în esenţă justificate, au în spate mult mai multe interese, motiv pentru care el nu se numără printre sutele de mii de americani aflaţi acum pe străzi. Se teme că situaţia ar putea degenera rapid fără să aibă el vreo influenţă. Deşi SUA a avut un singur preşedinte de culoare, el susţine că nu a făcut nimic pentru comunitate. Nu se simte reprezentat nici de Trump, despre care crede că are grijă de interesele celor bogaţi. Şi totuşi, îi inţelege unele măsuri preşedintelui american, cum ar fi prezenţa forţelor armate pe străzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici