Irak: Cel puţin 41 de persoane, ucise într-o serie de atentate

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi peste 80 rănite într-o serie de atentate comise la Bagdad şi în nordul Irakului, în ceea ce pare a fi cea mai gravă situaţie după retragerea trupelor americane în afara zonelor urbane, la 30 iunie.

23 afișări
Imaginea articolului Irak: Cel puţin 41 de persoane, ucise într-o serie de atentate

Irak: Cel puţin 41 de persoane, ucise într-o serie de atentate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Tal Afar, în apropiere de Mosul, 34 de persoane au fost ucise şi peste 60 rănite într-un dublu atentat sinucigaş comis într-un cartier rezidenţial, potrivit unor surse medicale şi din cadrul poliţiei.

Primul kamikaze s-a aruncat în aer în casa a doi poliţişti, printre victime fiind mulţi trecători, precizează colonelul Khaled Omar. Al doilea terorist s-a aruncat în aer în mijlocul oamenilor care veniseră să le acorde ajutor victimelor.

Alte 12 persoane au fost ucise miercuri, iar 30 au fost rănite, în explozia a două vehicule-capcană în două localităţi situate la nord de Mosul, la aproximativ 350 de kilometri nord de Bagdad.

Cele două atentate au avut loc la Baawiza şi al-Quba, în apropierea moscheilor şiite. Regiunea Mosul este unul dintre fiefurile reţelei al-Qaida şi al insurgeţilor.

"Mă aştept să existe atentate sporadice în condiţiile în care lumea încearcă să profite de retragere", declara la 30 iunie secretarul american al Apărării, Robert Gates.

Şi cartierul şiit Sadr City din Bagdad a fost joi scena unui dublu atentat soldat cu cel puţin şase morţi şi 24 de răniţi.

În cartierul Karrada (Bagdad), o bombă a vizat convoiul lui Sinan al-Chbibi, guvernatorul Băncii Centrale din Irak, care însă nu a fost rănit. Cinci persoane au fost rănite, inclusiv două dintre gărzile guvernatorului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici