Irakul interzice prin lege normalizarea relaţiilor cu Israelul. Motivul pentru care Bagdadul a luat această decizie

  • Parlamentul irakian a aprobat o lege prin care va interzice normalizarea relaţiilor cu Israelul
  • Tot mai multe ţări arabe au stabilit legături formale cu israelienii
  • Irakul nu a recunoscut niciodată statul Israel de la înfiinţarea sa din 1948
1889 afișări
Imaginea articolului Irakul interzice prin lege normalizarea relaţiilor cu Israelul. Motivul pentru care Bagdadul a luat această decizie

Sursa foto: Profimedia

Parlamentul irakian a aprobat o lege prin care va interzice normalizarea relaţiilor cu Israelul, într-un moment în care tot mai multe ţări arabe au stabilit legături formale.

Legea a fost propusă de influentul cleric şiit Muqtada al-Sadr al cărui partid, care se opune legăturilor strânse cu Statele Unite şi Israel, a câştigat mai multe locuri în parlament la alegerile din octombrie anul trecut.

„Aprobarea legii nu este doar o victorie pentru poporul irakian, ci şi pentru eroii din Palestina şi Hezbollah din Liban”, a declarat deputatul şiit irakian Hassan Salim, care reprezintă miliţia susţinută de Iran, Asaib Ahl al-Haq.

Irakul nu a recunoscut niciodată statul Israel de la înfiinţarea sa în 1948, cetăţenii şi companiile irakiene nu pot vizita Israelul. Noua lege atinge un nou nivel de dispreţ, astfel că în mod specific orice tentative de normalizare a relaţiilor cu Israelul este incriminată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici